NL

Your smart roof guide

Guardian

Dak met toekomst

Het dak. Veel meer dan de bovenste, beschermende laag van onze gebouwen. Een toplaag met oneindig veel mogelijkheden, nu en in de toekomst. Het dak speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Haal meer uit je dak met Guardian. Lees meer over wie Guardian is, hoe we je kunnen helpen en wat onze producten en diensten bijzonder maakt.

Guardian: producent én meer

Voorheen Afast BV, sinds september 2018 bekend als Guardian en inmiddels al jarenlang onderdeel van de SFS Group. Onze oorsprong ligt in het produceren van dakbevestigingsmaterialen, maar ondertussen is Guardian méér dan dat. Wij zijn verbinders! Zoek je naar producten, adviezen of andere marktpartners voor jouw platte dak?
Wij verbinden de slimste oplossing aan je vraag.

Duurzaam en functioneel verbinden

Wij houden van daken. Dat is wel duidelijk. Lang bleef dit gedeelte van de gebouwschil onvoldoende benut en beschermde het slechts de inhoud tegen weersinvloeden. Dat is verleden tijd. Het platte dak wordt steeds meer een plek van duurzaamheid én functionaliteit. Daar werkt Guardian graag aan mee. Door verbindingen te leggen met onze producten, onze kennis en met marktpartners. Op elk niveau staan we open voor nieuwe initiatieven, waarbij de ideeën en input van onze partners essentieel zijn. Zo werken we aan een mooie toekomst voor het dak. Samen. Side by side.

Wat doet Guardian

Door Guardian’s uitstekende service weten onze klanten ons sinds jaar en dag te vinden. Of het nu gaat over het ontvangen van advies, het aanvragen van een windlastberekening of het vinden van het meest geschikte product; onze deskundige medewerkers staan voor je klaar!

Specialistisch advies

Onze deskundige medewerkers helpen je met advies en service op maat. De korte lijnen en just-in-time-levering zorgen voor maximale flexibiliteit. Het assembleren en verpakken van eindproducten verzorgt Guardian grotendeels in eigen beheer om zo extra kosten en lange levertijden te vermijden.

Krijg kosteloos specialistisch advies.

Windlastberekening

Windkisttesten (volgens EN 16002:2010) en windlastberekeningen (volgens EN 1991-1-4) zijn beschikbaar voor vele dak- en bevestigingssystemen. Met deze windlastberekening weet je precies welke en hoeveel bevestigers je nodig hebt voor je project.

Lees meer over het belang van correcte windlastberekening.

Producten

Guardian biedt zowel losse bevestigingsproducten als -systemen aan. Onze bevestigingssystemen zijn speciaal ontwikkeld voor de mechanische bevestiging van isolatie, en kunststof en bitumineuze afdichtingen op platte daken. Het unieke design van onze Guardian tules en drukverdeelplaten in combinatie met onze schroeven, staan garant voor hoge rekenwaarden.

Vind het juiste bevestigingsproduct.

tubes
ASTL

Dit maakt Guardian bijzonder

Kwaliteit

Guardian staat garant voor kwaliteit. Ons gehele productassortiment wordt continu gecontroleerd op kwaliteit. Deze uitgebreide testprogramma's hebben geresulteerd in Europese certificeringen (ETA en Sintef) en FM Approvals . Daarnaast hechten we veel waarde aan de continue verbetering van onze bestaande producten en diensten en zijn we altijd in beweging om nieuwe, duurzame oplossingen te vinden. De wensen en behoeften van onze afnemers én hun klanten vormen hierbij steeds de leidraad.

Ook biedt Guardian service en advies. Wij kunnen je vertellen welke producten je het beste in diverse systemen kunt gebruiken, of bieden je een totaaloplossing dankzij onze grote database aan informatie met betrekking tot uittrekwaarden van onze bevestigers in totale daksystemen.

Veiligheid

Ondanks dat bevestigingsmiddelen een relatief klein kostenonderdeel van de totale dakopbouw vormen, spelen ze een cruciale rol in de kwaliteit en veiligheid van het totale dak. Geen enkel deel van een gebouw wordt zo zwaar belast als het dak. Storm, regen, maar ook het gevolg van lopen en werken, zorgen ervoor dat platte daken continu blootstaan aan zware beproevingen.

Het is daarom van immens belang dat de dakconstructie goed en veilig wordt opgebouwd. De toepassing van kwalitatief hoogwaardige bevestigingsproducten en -systemen vormt daar een zeer belangrijkonderdeel van.

Daarnaast staat Guardian voor veilig werken op het dak. Met onze valbeveiligingsystemen van Soter heeft u de garantie dat u veilig op hoogte kunt werken.

Duurzaamheid

People, planet én profit zijn verweven in het DNA van Guardian. We zijn bewust bezig met het welzijn van onze medewerkers door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, we dragen bij aan een beter milieu en proberen daarnaast ook te groeien als onderneming. Hoe? Door met onze producten een demontabele dakopbouw te realiseren en recycelbaar te maken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Guardian toont haar maatschappelijke betrokkenheid onder andere op sociaal en economisch vlak:

  • Ethisch en sociaal verantwoorde bedrijfsprocessen, gebaseerd op de SFS Code of Conduct;
  • Guardian werkt actief samen met sociale werkplaatsen en gevangenissen. Hier worden onze producten geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Guardian werkt onder meer samen met de reclassering Venlo;
  • Sinds 2018 is Guardian een Erkend Leerbedrijf. Een goede en veilige plek waar leergierige mbo-studenten praktijkervaring kunnen opdoen.
  • Het beleid van Guardian is continu gericht op het verbeteren van haar kwaliteits- en milieuprestaties, zoals omschreven in de normen ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Bekijk hier het ISO 14001:2015 certificaat.

Guardian goes Green!

Per 1 januari 2021  is Guardian volledig overgestapt op groene energie van WaarborgWind. Dit is Nederlandse windenergie met het Milieukeur van SMK (Stichting Milieukeur). Door gebruik te maken van deze energie, is Guardian verzekerd van elektriciteit die voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. Daarnaast waarborgt het Milieukeur dat de elektriciteit geheel afkomstig is van Nederlandse windmolens!

WaarborgWind is opgewekt met de laagst mogelijke CO2-emissie gedurende de gehele productieketen, vanaf de bouw van de windmolen tot het transport naar het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor scoort Guardian met WaarborgWind maximaal op de CO2 prestatieladder en minimaliseert ons bedrijf de impact op het milieu!

Bekijk hier het certificaat!

Kleinere ecologische voetafdruk

Uiteraard wil Guardian bijdragen aan een mooie en rijke toekomst voor onze aarde en de volgende generatie. Vandaar dat we zijn gestart met een energiebesparingsproject:

  1. Energieverbruik verminderen met hulp van een extern energiemanagement-adviesbureau. De eerste stappen zijn gezet: geïnstalleerde LED-verlichting in het hele bedrijf en plannen om nagenoeg het hele dak te voorzien van zonnepanelen.
  2. We kijken zeer kritisch naar ons afval. Het overtollige kunststof dat vrijkomt in het productieproces van de tules wordt hergebruikt. Het aandeel van gerecyclede grondstoffen zal in komende jaren steeds verder groeien.

Dakprojecten