NL

R48, de nieuwe standaard

cases
Verbeterde prestaties met de nieuwe R48 kunststof tules

Waarom is R48 'de nieuwe standaard'?

De R48 tule vervangt de R45. Net als de R45 is de R48 FM gecertificeerd. In veel gevallen is de R48 de ideale bevestiger want hij is te gebruiken met alle Guardian schroeven en daardoor toepasbaar op alle ondergronden, dankzij de one solution neus. Uiteraard is de R48 ook voorgemonteerd te verkrijgen, zodat je met nog meer snelheid je werk kunt doen. Wel zo praktisch. 

Het verschil met de R45 is dat de R48 over een grotere en dikkere hoed beschikt, waardoor de R48 betere prestaties levert in combinatie met de dakbanen. Dat betekent dat de dakdekker bredere dakbanen kan gebruiken waardoor hij sneller meters maakt en minder lassen hoeft te maken.

Toepassing

De R 48 is geschikt voor de mechanische bevestiging van isolatie, op bitumen gebaseerde enkel-/meerlaags of enkellaags waterdichtingsmembranen, of polymere enkellaags waterdichtingsmembranen. 

Zoals hierboven al vermeld, is de R48 toepasbaar met alle schroeven uit het Guardian assortiment, inclusief de LBS-8,0. Speciaal hiervoor is de R48-LN versie ontworpen, een tule met een large nose waar de schroef perfect inpast en die ook volledig compatible is met onze ASTL's.
 

Kenmerken

De R48 is opgenomen in de Guardian ETA-08/0285. Kijk voor de axiale overtrekwaarde van de tule op de laatste pagina. 

Certificering

R48 is FM goedgekeurd conform FM standaard 4470. 

FM_approval_logo

Tot slot

We hoeven niet uit te leggen dat mechanisch verwerken van bevestigers tijdwinst oplevert en ergonomisch verantwoord werken vergemakkelijkt. Bovendien weet je zeker dat elke tule op dezelfde en juiste diepte in het dak zit. De R48 is geschikt voor mechanische verwerking, de tules zijn volledig compatible met onze mechanische bevestigingsmachines PP260 en de HiPer tool. 
Oudere PP260-machines dienen echter eerst aangepast te worden, voordat ze zonder problemen de R48 op strip kunnen bevestigen. Neem hiervoor contact met ons op.

Benieuwd wat de R48 voor uw dak aan besparing oplevert?

De hogere kwaliteit maakt het gebruik van bredere dakbanen mogelijk zodat een besparing tot wel 25% te realiseren is in vergelijking met standaard bevestigers. Laat ons een windlastberekening maken voor uw project of bekijk de R48 rekencase om te zien hoeveel u kunt besparen.

Bekijk de R48 rekencase Vraag uw windlastberekening aan

R48_efficienter_banenplan_hogere_rekenwaardes