NL

Technical Support

Technical Support

Windlastberekeningen

Een windlastberekening heeft als doel om het aantal benodigde bevestigers te bepalen op een (vlak) dak. In deze berekening worden de verschillende dakzones bepaald. Een dak bestaat uit twee middenzones, een randzone en een hoekzone.

Het aantal bevestigers wordt per zone bepaald. Dit aantal is afhankelijk van diverse factoren:

  • de hoogte van het gebouw;
  • de ligging van het gebouw;
  • de omgeving van het gebouw (aan open water, onbebouwd of bebouwd);
  • de dakvorm;
  • open of gesloten gebouw.

De berekening werkt met rekenwaarden welke proefondervindelijk zijn vastgesteld per type dakbaan in combinatie met een bepaalde bevestiger.

U kunt een windlastberekening aanvragen via dit formulier, of u kunt contact opnemen met de afdeling Customer Expierence via info@guardian.nl of via 0492 597400.

Binnen 48 uur ontvangt u de bepaling van het aantal bevestigers per dakzone in een overzichtelijk document in uw voorkeurstaal, volgens actuele richtlijnen per land!

Uittrekproeven

Een uittrekproef heeft als voornaamste doel om de kwaliteit van een ondergrond te bepalen. Per ondergrond wordt gezocht naar de beste (totaal)oplossing om een zo hoog mogelijke uittrekwaarde te verkrijgen. Een ander belangrijk doel van een uittrekproef is om een goed verwerkingsadvies te genereren voor een bepaalde bevestiger. De dakdekker heeft baat bij een zo hoog mogelijke uittrekwaarde maar een eenvoudige verwerking van de bevestiger is zeker zo belangrijk.

De uittrekproeven worden persoonlijk verzorgd door Guardian. De uittrekwaarde per type ondergrond wordt ter plaatse bepaald.

Wilt u een uittrekproef aanvragen, of meer informatie hierover inwinnen, neem dan contact met ons op.

Hieronder ziet u hoe een uittrekproef in zijn werk gaat:

Windkisttesten

Guardian beschikt over uitgebreide, internationale testfaciliteiten ter bepaling van de windweerstand van een dakopbouw, volgens EN 16002:2010, ETAG-006 en FM 4470.

Demonstraties

Wij zijn trots op onze producten voor en onze kennis over platte daken! Dit laten wij u graag zien. Wij bieden aan u en uw klanten demonstraties van onze Guardian producten en systemen. Dit kan zowel bij Guardian in Helmond, als (bij u) op locatie.

Opstarten in projecten

Het opstarten van een (nieuw) project kan zelfs voor de ervaren dakdekker uitdagingen met zich meebrengen. Ook op dat vlak staat Guardian graag voor u klaar. Onze deskundige medewerkers komen u graag ondersteunen om een project op te starten en goed te laten verlopen.

Wij verzorgen daarnaast ook de opstart van de valbeveiligingssytemen die wij aanbieden, zodat u vanaf dag 1 veilig kunt werken op hoogte.

Voor meer informatie omtrent windkisttesten, demonstraties of hulp bij opstart in projecten, kunt u contact opnemen met de afdeling Technical Support via support@guardian.nl of via 0492 594700.

Verwerkingsvideo´s

Om te zien hoe onze producten verwerkt worden, klik dan hier.