NL
wlb

Om de windweerstand van je dakconstructie te bepalen is een windlastberekening nodig. Niet elke dakdekker voert deze berekening voorafgaand aan zijn werkzaamheden uit. Zonde, want een dergelijke berekening kan veel problemen voorkomen. Het is daarnaast verplicht om aan te tonen dat het dak voldoet aan de huidige regelgeving. Vind jij het lastig om een windlastberekening uit te voeren en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Guardian voert nauwkeurige berekeningen, geheel kosteloos voor u als klant uit.

De juiste windweerstand van je dakconstructie berekenen is niet eenvoudig. Zeker bij daken met ongewone vormen of op uitdagende locaties kan een windlastberekening een hele klus zijn. Toch is het slim om deze berekening uit te (laten) voeren. Een juiste, accurate berekening laat precies zien welk bevestigingsmateriaal je het beste kunt gebruiken en hoeveel je daarvan nodig hebt. Flinke stormschade en andere grote problemen kunnen zo voorkomen worden. Problemen waar jij als dakdekker als eerste verantwoordelijk voor wordt gehouden.

Tekening

Deskundige windlastberekening van Guardian

Guardian voert kosteloos windlastberekeningen uit. Om deze accurate berekeningen te maken, hebben wij een slim programma ontwikkeld. Heb je een berekening door ons laten uitvoeren? Dan weet jij precies hoeveel bevestigers je nodig hebt en waar je die het beste kunt plaatsen. Ons programma is ontwikkeld op basis van een uitgebreide database met alle Europese dakbaanfabrikanten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat we jouw dakopbouw niet kunnen berekenen.

Guardian beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan windkisttesten, op basis waarvan windlastberekeningen worden opgesteld. De windbelasting bepalen wij in samenwerking met fabrikanten van dakbanen en isolatie. Welke combinatie je dus ook kiest, je kunt er op vertrouwen dat je een plat dak oplevert dat gedurende de gehele levensduur bestand is tegen zware windstoten.

Weet jij het belang van correcte windlastberekeningen? Lees hier ons artikel!

Windlastberekeningen zijn maatwerk. Guardian zorgt voor een deskundige berekening, waarbij alle relevante details in acht worden genomen. Beter vooraf wat meer tijd inruimen dan achteraf claims betalen!

Vraag nu je gratis windlastberekening aan!

Up to date berekening voor gebouwen in heel Europa

Guardian werkt met dakbaanfabrikanten in heel Europa. Onze database wordt regelmatig ge-update. Zo weet je zeker dat je een berekening krijgt die voldoet aan de meest recente Europese normen.

FM-Norm en FM-certificering

Op zoek naar een berekening die voldoet aan FM Global? Ook dan ben je bij Guardian aan het juiste adres. Je krijgt in zo’n geval een berekening en advies waarin enkel FM-gecertificeerde producten of FM systemen zijn opgenomen.

Contact

Wil je de windweerstand van jouw dakconstructie berekenen en ben je benieuwd wat Guardian voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

 

RB+BS

Windkisttest: gegarandeerd de juiste bevestigers

Naast het juiste aantal dakbevestigers, is het ook belangrijk om te weten welke bevestigers je het beste kunt gebruiken voor de installatie van jouw platte dak. Guardian test al haar bevestigers op de verschillende dakconstructies/dakopbouwen. Hierdoor ben je te allen tijde verzekerd van de juiste dakbevestigers.

Onze bevestigers worden getest met een zogenaamde windkisttest in een laboratorium dat uitgerust is met de juiste testapparatuur. Aan de hand van een testopstelling wordt de dakopbouw/dakconstructie, inclusief bevestiger nagebootst. Vervolgens wordt een ventilator aangezet die een harde rukwind simuleert. Zo worden de bevestigers blootgesteld aan flinke krachten. Dat gebeurt tussen de 20.000 en 30.000 keer, onder verschillende windkrachten. De rekenwaarde die hieruit naar voren komt, geeft aan hoeveel kracht een bepaalde combinatie aankan. Informatie die belangrijk is, als je wilt berekenen hoeveel bevestigers je per vierkante meter nodig hebt.
Guardian heeft meer dan 300 windkisttesten uitgevoerd. Zo kun jij erop rekenen dat je het juiste product in huis haalt.