NL

Referentieproject: fabriek in Leknes, Noorwegen

cases
Referentie

In Leknes op de Lofoten, een prachtige eilandengroep in Noorwegen, wordt 's werelds eerste fabriek voor bacteriedodende virussen voor medicijnen gebouwd. De ontwikkeling van bacteriën om vitale antibiotica te verdragen, is een van de grootste medische uitdagingen van onze tijd. Elk onnodig en onnauwkeurig gebruik van antibiotica draagt bij aan de resistentie van de bacterie, ook wel antibioticaresistentie genoemd.

Aan onze solide, lange termijn partner, Byggfester AS in Trondheim (Noorwegen), heeft Guardian de bevestigingsmiddelen voor het platte dak geleverd.

 

Berekening windbelasting

De fabriek staat deels in zee. Door het verbluffende ontwerp en de omgevingsfactoren heeft Byggfester de windbelasting op dit gebouw berekend. De Guardian R45 tule wordt, in combinatie met onze BSHD 4,8 schroeven, gebruikt voor dit project.

Om de windweerstand van een dakconstructie te bepalen is een windlastberekening nodig. Zo'n berekening kan veel problemen voorkomen. Ook is het verplicht om aan te tonen dat het dak voldoet aan de geldende regelgeving. Het berekenen van de juiste windweerstand van uw dakconstructie is niet eenvoudig en kan een behoorlijke opgave zijn. Aanzienlijke stormschade en andere grote problemen kunnen worden voorkomen.

Project informatie

Dakaannemer: Atlanterprodukter AS
Dakbaan: Derbigum SP
Projectontwerp/illustratie: LPO Arkitekter

Dit gebouw is speciaal gebouwd voor de firma's STIM en ACD Pharma die onderzoek doen naar de ontwikkeling van bacteriedodende virussen met behulp van aquacultuur.