NL

De beste oplossing voor mechanische bevestigingsmethodes: de tule-schroef combinatie!

cases
De_beste_oplossing_voor_mechanische_bevestigingsmethodes_de_tule-schroef_combinatie

Waarom zou jij als dakdekker afwijken van je manier van werken als die al jarenlang succesvol is? Toch is het raadzaam om je zo af en toe af te vragen of zaken efficiënter, goedkoper of duurzamer kunnen. Guardian heeft hét alternatief voor de traditionele plaatje in combinatie met schroef oplossing! Gunstig voor jou, maar ook voor je klant!

 

Als dakdekker heb jij je eigen manier van werken ontwikkeld. Je routing op het dak, je materieel, maar zeker ook je materiaal heb je afgestemd op jouw workflow. Dat doe je al jaren en dat bevalt uitstekend. Maar er zit ook een risico aan. Want misschien kan het wel slimmer, goedkoper, duurzamer en/of efficiënter. Werk jij bijvoorbeeld al met de tule -schroefcombinatie van Guardian?

Hét alternatief voor de schroef met metalen drukverdeelplaatje

Guardian is producent van bevestigingsmateriaal voor platte daken. Wij zijn continu bezig met het optimaliseren en innoveren van ons assortiment. Ons meest succesvolle product is de tule- schroefcombinatie. Hét alternatief voor de schroef in combinatie met het metalen drukverdeelplaatje. Deze innovatie kent veel voordelen ten opzichte van zijn voorganger. De grootste voordelen lichten we voor je uit.

Tijdswinst

Op een plat dak worden al snel duizenden bevestigers geplaatst. Voor elke dakbevestiger is een handeling nodig. Een schroef en een metalen drukverdeelplaatje uit een doosje halen, deze in elkaar zetten en vervolgens de twee vastschroeven in het dak. Het lijkt een kleine handeling, maar op duizenden dakbevestigers gaat het om een serieuze arbeidsinvestering. In tegenstelling tot de schroef met metalen drukverdeelplaatje, kan de tule- schroefcombinatie al voorgemonteerd geleverd worden zodat deze direct bevestigd kan worden op het dak. Daar is dus enorm veel tijdwinst te behalen.

Stapzekerheid

De tule- schroefcombinatie van Guardian voorkomt dat er gaten ontstaan in de dakbedekking. Bij de combinatie van een schroef met metalen drukverdeelplaatje is die kans eerder aanwezig. Zeker nu platte daken steeds vaker gebruikt worden, zoals bij zonneparken. Wanneer dakbedekking ingedrukt wordt tijdens het belopen van het dak, kan een schroef die direct onder de dakbaan bevestigd is door de dakbedekking heen komen. Het (kostbare) gevolg? Lekkages. Met de tule- schroefcombinatie is deze kans niet aanwezig, doordat de schroef vrij in de tule kan bewegen voordat de schroef de dakbaan bereikt.

Prijs

In eerste instantie lijkt de schroef met metalen drukverdeelplaatje een goedkope oplossing. Toch is dit niet altijd het geval. Zeker nu gebouwen steeds beter geïsoleerd moeten worden en dakopbouwen dikker worden, is een tule- schroefcombinatie goedkoper. Staal is namelijk duurder dan kunststof, zeker wanneer de lengte van de schroef oploopt. Het grootste kostenvoordeel zit echter in de uren van jou als dakdekker (zie het kopje: tijdswinst).

Koudebrug reducering

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Een nadeel van de schroef met metalen drukverdeelplaatje is dat deze zorgt voor een zogeheten koudebrug. In de winter zal er warmte van binnenuit verloren gaan door de metalen schroef die direct in contact staat met de bovenzijde van het dak. Door gebruik te maken van een tule- schroefcombinatie is dat probleem verholpen. Dat is beter voor het milieu en beter voor de energierekening van je klant! Met de juiste bouwfysische berekening kan er in sommige gevallen zelfs een dunnere isolatieplaat worden toegepast.

Circulair inzetbaar

Steeds vaker kiezen gebouweigenaren voor een circulaire oplossing. De materialen moeten hergebruikt kunnen worden en de daken moeten daardoor demontabel zijn. Ook die mogelijkheid biedt de tule- schroefcombinatie.

Kortom, de tule- schroefcombinatie is hét alternatief voor de schroef met metalen drukverdeelplaatje.

R75 combi