Over Guardian

Guardian heroes

Door onze professionele, persoonlijke en informele manier van werken, weten onze klanten ons sinds jaar en dag te vinden. Of het nu gaat over het adviseren over een compleet daksysteem, aanbieden van een offerte, verzorgen van een windlastberekening, het adequaat oplossen van problemen of het opstarten van een plaatselijk (Europees) project; onze deskundige medewerkers staan graag voor u klaar!

Specialistisch

Guardian biedt zowel producten en systemen aan (onze bevestigingssystemen zijn speciaal ontwikkeld voor de mechanische bevestiging van isolatie en kunststof en bitumineuze afdichtingen op platte daken) als service en advies. Wij kunnen u vertellen welke producten u het beste in diverse systemen kunt gebruiken, of u een totaaloplossing bieden met onze grote database aan informatie met betrekking tot uittrekwaarden van onze bevestigers in totale daksystemen.

Daarnaast staat Guardian voor veilig werken op het dak. Met de valbeveiligingsystemen van Soter heeft u de garantie dat u veilig op hoogte kunt werken.

Innovatief

Guardian hecht veel waarde aan de continue verbetering van haar producten en diensten. Wij zijn altijd in beweging om nieuwe, duurzame oplossingen te vinden en om de bevestiging van daksystemen steeds verder te optimaliseren.

De wensen en behoeften van onze afnemers én hun klanten vormen hierbij steeds de leidraad.

Kwaliteit, service en flexibiliteit

Kwaliteit, service en flexibiliteit zijn belangrijke kernwaarden voor Guardian. Het gehele Guardian productassortiment wordt continu gecontroleerd op kwaliteit. Deze uitgebreide testprogramma's hebben geresulteerd in Europese certificeringen (ETA en Sintef) en FM Approvals.

Windkisttesten (volgens EN 16002:2010) en windlastberekeningen (volgens EN 1991-4) zijn beschikbaar voor vele dak- en bevestigingssystemen. Het unieke design van onze Guardian tules en drukverdeelplaten staat garant voor hoge rekenwaarden. Zowel voor bitumineuze als kunststof dakmembranen.

Onze deskundige medewerkers staan u bij met advies en service op maat. De korte lijnen en just in time-levering zorgen voor maximale flexibiliteit. het assembleren en verpakken van eindproducten wordt voor het grootste gedeelte in eigen beheer verzorgd om zo extra kosten en lange levertijden te vermijden. Vanuit onze standplaats in Helmond worden de Guardian producten en diensten door enthousiaste en vakbekwame medewerkers via gespecialiseerde dealers en systeemfabrikanten verdeeld over heel Europa en daarbuiten.

Dankzij topkwaliteit producten en service op maat heeft Guardian een belangrijke, zeer sterke positie verworven op de Europese dakenmarkt.

Veiligheid

Geen enkel deel van een gebouw wordt zo zwaar belast als het dak. Storm, regen, maar ook belastingen als gevolg van lopen en werken, zorgen ervoor dat platte daken continu bloot staan aan zware beproevingen. Het belang dat de dakconstructie goed en veilig wordt opgebouwd is daarom van inmens belang.

Ondanks dat bevestigingsmiddelen een relatief klein kostenonderdeel van de totale dakopbouw vormen, spelen ze een curciale rol in de kwaliteit en veiligheid van het totale dak; de toepassing van kwalitatief hoogwaarde bevestigingsproducten en -systemen is daardoor uitermate belangrijk.

Guardian is dé specialist in bevestiging van platte daken. Met ons deskundig advies, service op maat en de zekerheid van topkwaliteit producten, bent u er zeker van dat u kwalitatief hoogwaardig werk kan presenteren én veilig kunt werken op hoogte!

Geschiedenis

In 2001 werd Guardian BV opgericht als Afast BV. In 2003 werd Afast overgenomen door CRH. 8 jaar later, in januari 2011 werd Afast Holding BV opgericht als onderdeel van de SFS Intec Group. Het hoofdkantoor van SFS is gevestigd in Heerbrugg, Zwitserland.

In 2015 is besloten om meer en meer de merknaam Guardian te integreren in de algemene communicatie.

Per september 2018 is de bedrijfsnaam Guardian BV geworden. Het kantoor, de productie en opslag van Guardian zijn gevestigd op de Grasbeemd 14 in Helmond.

Kijk hier onze corporate video.

Samenwerkingsverbanden

Sinds 2017 is Guardian lid van Stichting RoofUpdate. Deze stichting is een verzameling van verschillende innovatieve bedrijven die elkaar hebben gevonden in de realisatie van eco-daken en gevels. Zowel trendsetters als uitvoerders, middelgrote bedrijven en partners vanuit verschillende disciplines die staan voor kwaliteit. Die dat in het verleden hebben bewezen en dat willen blijven doen in de toekomst. Die samen een missie delen: het leefbaar en functioneel maken van daken en gevels en daarmee bijdragen aan het mooier maken van de wereld.

Kijk voor meer informatie op www.roofupdate.nl.

Roof update

Guardian is ook onderdeel van Dakadviezen.nl. Dit is een overzichtelijk en compleet, onafhankelijke kennisplatform voor dakdekkers, architecten, opdrachtgevers en dak-adviseurs. Een platform waar alle dak-deskundigheid samen komt. Dakadviezen.nl is een initiatief van de deelnemende bedrijven zelf en wordt gebouwd en onderhouden met door experts uit de daken-branche. Alle meewerkende bedrijven zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de gestelde criteria om te worden beschouwd als deskundige, betrouwbare partner.

Kijk voor meer informatie op www.dakadviezen.nl.

Dakadviezen

Ziet u een kans in de markt die u met ons wilt uitnutten of bent u nieuwsgierig naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op via info@guardian.nl of via 0492 597400.

Hans Swinkels:

Hi there! Do you prefer browsing our website in another language?