NL

Tijdswinst en kostenbesparing met een inductie lasapparaat

cases
GW

Verduurzaming en kostenefficiency. Begrippen die voor iedereen meer en meer betekenis krijgen. Ook al is de dakensector een traditionele branche, proberen wij innovatieve oplossingen te bieden voor iedereen. Dat heeft voordelen, ook voor jou als dakdekker. Veel ontwikkelingen zetten namelijk in op tijdswinst. Zo heeft Guardian de GuardianWeld ontwikkeld. Een innovatief inductielasapparaat, waarmee dakbanen snel en ergonomische bevestigd kunnen worden.

Dakbanen lassen

GuardianWeld is een lasapparaat waarmee kunststof dakbanen bevestigd kunnen worden door middel van inductie. Met een speciaal ontwikkeld drukverdeelplaatje zet je de isolatie vast op de ondergrond. Eventueel in combinatie met een tule die zorgt voor de reductie van de koudebrug. Daar wordt de dakbedekking vervolgens overheen gelegd. Het GuardianWeld drukverdeelplaatje is voorzien van een speciale coating (voor TPO, PVC of EPDM). Middels inductie wordt het drukverdeelplaatje verwarmd, waardoor de coating wordt geactiveerd en de hechting met de dakbaan tot stand komt. Na het lassen wordt een magneet geplaatst op het drukverdeelplaatje. Die magneet zorgt voor extra druk op de las én voor een snelle afkoeling.

Waarom een inductie lasapparaat?

Als dakdekker van grote daken wil je uiteraard zo efficiënt mogelijk werken. Met de GuardianWeld bespaar je op arbeidstijd én op materiaal. Het grote voordeel van bevestigen met de GuardianWeld is namelijk dat je gebruik kunt maken van zeer brede banen. Daarnaast kun je dakbaan en isolatie tegelijk bevestigen. Hierdoor is niet alleen het aantal bevestigingspunten kleiner, maar bespaar je ook flink op lijm.

De voordelen van de GuardianWeld

  • Tijdswinst en kostenbesparing
  • Zeer nauwkeurig, waardoor het ook te gebruiken is op alle soorten PIR isolatieplaten
  • Gemakkelijk te verplaatsten door het lage gewicht
  • Minder en kleinere overlappen dakmembranen
  • Voor grote en kleine projecten
  • Minder weersafhankelijk
  • Ergonomisch verantwoord
GW componenten