NL

BSA Mechanische bevestiger staaldak

cases
BSA mechanical fasteners

Afschotbevestiger voor staaldak

Het bevestigen van een plat dakopbouw kan een tijdrovende en arbeidsintensieve klus zijn. Met de nieuwe BSA Afschotbevestiger van SFS kan er efficiënt en kostenbesparend worden gewerkt. Het systeem heeft een snelle bevestiging met een minimale benodigde productrange, waardoor er in een korte tijd een heel dak gemonteerd kan worden.

Toepasbaar in combinatie
met GuardianWeldTM inductie.

Het product is specifiek ontwikkeld ten behoeve van staaldaken waarbij isolatie op afschot wordt toegepast. Hierdoor zijn er, net als bij de Guardian ASTL, slechts enkele combinaties nodig om alle diverse opbouwdiktes op te vangen. Dit kan met één bevestiger oplopen tot 85 mm opbouw verschil. Daarnaast ben je altijd verzekerd van een vaste inbrengdiepte van 20 mm in het staal. Ideaal wanneer er bijvoorbeeld sprinkler installaties dicht bij de staalplaat zijn gemonteerd. Hiermee is ook de zichtbaarheid van schroeven aan de binnenkant gelimiteerd.

Concreet resulteren deze gemakken in minder frustratie en forse tijdsbesparingen tijdens de werkzaamheden.

Afschotbevestiging BSA
BSA stapzekerheid

De stapzekerheid is minstens zo belangrijk, ook dat wordt met de BSA Afschotbevestiger gegarandeerd. Doordat daken steeds vaker een gebruiksdoel krijgen, zijn er meer bewegingen op een dak. Gezien de tule vrij naar beneden kan bewegen en de schroef niet door de dakbedekking heen komt, is het de veiligste oplossing zonder enige sterkte te verliezen.

Door gebruik van een kunststof tule is er sprake van een koudebrug onderbreking en dus beperkt verlies in isolatiewaarde. Dit kan zelfs resulteren in een dunner isolatiepakket en toch de vereiste RC waardes behalen. Neem contact met ons op als je hierover meer wilt weten.

Voordelen

  • Meerdere opbouwdiktes te overbruggen met één combinatie afschotbevestiger;
  • Te allen tijde een inbrengdiepte van 20 mm in de ondergrond;
  • Arbeid en frustratie beperking door beperkte hoeveelheid combinaties;
  • Stapzekerheid doordat tule vrij naar beneden kan bewegen;
  • Koudebrug onderbreking voor het behalen van vereiste RC-waardes;
  • Tot 85 mm overbrugging met één tule-combinatie;
  • Circulair inzetbaar.
BSA project Den Bosch

Circulariteit 

Daarnaast is circulariteit een alsmaar belangrijker aspect. Ook wij streven daarbij naar duurzaamheid en een minimale belasting van het milieu. De circulaire inzetbaarheid met de demontabele bevestiging maakt dit mogelijk. Door gebruik van deze combinatie is een dak volledig te demonteren en recyclen. Kortom het antwoord op duurzaam bouwen.

 

Verschillende toepassingen

Het BSA-systeem is te combineren met verschillende plaatjes voor verschillende toepassingen:

  • Ø 50 t.b.v. overlapbevestiging
  • 70x70 t.b.v. isolatie en bitumen
  • inductieplaat t.b.v. PVC, TPO en EPDM

 

In de praktijk

Dit systeem is al op meerdere daken in Europa een succes gebleken. Dit systeem heeft ook reeds zijn debuut gemaakt op het Nederlandse dak.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.