NL

Ergonomisch werken in de bouw

cases
bit extender

Werken in de bouw vraagt veel van je lijf. Tillen boven je macht, bukken om de paar minuten, op je knieën werken en dat alles in weer en wind. Het is dus belangrijk om goed voor je lijf te zorgen. Ergonomie staat bij Guardian hoog op de agenda. Dat heeft geresulteerd in verschillende hulpmiddelen die jouw werk als dakdekker nét wat minder zwaar maken.

Praten over lichamelijke klachten is vaak taboe op de bouw. ‘Kom op’, ‘niet zo flauw’, ‘aanpakken’, is het credo. Maar vanaf de middelbare leeftijd beginnen bij veel bouwvakkers de lichamelijke klachten toch echt serieus te worden. Pijn in de (onder)rug, kapotte knieën en blijvende spierpijn zijn meer regelmaat dan uitzondering.

Klachten voorkomen

Guardian heeft zich ten doel gesteld om het aantal klachten onder dakdekkers flink te laten afnemen. Daarom hebben we verschillende hulpmiddelen ontwikkeld die moeten helpen om het werk minder zwaar te maken:

Tools & toebehoren

Met deze hulpmiddelen hoef jij als dakdekker in principe (bijna) niet meer op je handen en knieën te werken. Klinkt als muziek in de oren, toch? En nog een extra voordeel: door gebruik te maken van (een van) bovenstaande hulpmiddelen bespaar je jezelf een hoop tijd bij de installatie van een plat dak. En dat levert uiteindelijk weer geld op!

sds betonboren