NL

Afschotbevestiger ASTL: al 9 jaar succesvol in Europa

cases
 ASTL

Eenvoud, duurzaam en 100% stapzekerheid met de ASTL van Guardian

Eenvoud, duurzaam en 100% stapzekerheid. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze gepatenteerde afschotbevestiger in heel Europa met succes al jaren wordt toegepast. Door het telescopisch effect veert  de tule mee met de isolatie. Loop je ernaast of stap je erop, dan beweegt de tule samen met de dakbedekking naar beneden, doordat de schroef vrij kan bewegen in de tule.

De ASTL (afschotbevestiger) heeft dezelfde rekenwaarden als een standaard combinatie; 600 tot 800 Newton design load – soms zelfs meer – afhankelijk van het type tule en dakbaan.

Door eerst voor te boren met onze boor met boorstop creëer je altijd de juiste boordiepte. De boorstop zorgt ervoor dat er in de isolatie voldoende ruimte is om de ASTL moeiteloos te plaatsen, daarnaast zorgt de boorstop ervoor dat het boorgruis wordt "weg" geslagen onder de isolatie. Door het wegslaan van het gruis wordt er voorkomen dat er enerzijds boorgruis mee naar boven komt en anderzijds dat het boorgat wordt "vervuild" met gruis en daardoor de schroef niet goed pakt. Zekerheid en veiligheid voorop!

Ja, er komen steeds meer goedkope "alternatieven" op de markt waardoor de ASTL wel eens als duur wordt betiteld. Maar deze alternatieven hebben niet de eigenschappen welke onze ASTL wel heeft, zoals het telescopisch effect en het sterke duurzame moertje dat het verschil maakt dat onze bevestiger al 9 jaar succesvol is in Europa.

De (afschot)bevestiger an sich is uiteindelijk maar een klein gedeelte van de totale kostprijs van een dak. Als je daar op bespaart – door met niet gecertificeerde bevestigers of zonder telescopisch effect te werken – loop je veel risico. Je dure dakbedekking en isolatie kunnen beschadigen of wegwaaien. Los van inventaris in het gebouw zelf, die zo ook blootgesteld wordt aan de elementen. De duurste componenten van je gebouw gaan kapot, omdat je een klein percentage in totaal hebt bespaard op de 2 procent kosten van dak-bevestigingsmateriaal. De ASTL is dus een klein gedeelte van de kostprijs van je dak, maar ontzettend belangrijk als investering in verwerkingssnelheid tijdens de installatie als later schade- en risicobeperking.

Wat is nu het telescopisch effect?

Net als onze standaard tules, heeft onze afschotbevestiger een telescopisch effect. Hierin onderscheidt hij zich met de goedkopere "alternatieven" omdat deze vaak geen telescopisch effect hebben. Door dit telescopisch effect veert de tule mee met de isolatie. Doordat de schroef vrij kan bewegen in de tule, zal de tule samen met de dakbedekking naar beneden bewegen op het moment dat je op of naast de tule gaat staan. Dit geeft stapzekerheid en omdat ook de dakbedekking ook mee beweegt voorkom je dat er schade kan ontstaan aan de dakbedekking.

Wat is nu het stapzekerheid?

Door het telescopisch effect in onze tules voorkomen we dat de schroef de dakbaan perforeert, op het moment dat we op of naast de tule gaan staan. Dit noemen we stapzekerheid. Bij combinaties zonder stapzekerheid, zoals een standaard drukverdeelplaatje, zal het plaatje met de isolatie mee bewegen, maar zal de schroef dit niet doen en de dakbaan perforeren ("doorprikken").  Een tule met telescopisch effect staat voor 100% stapzekerheid.

Een ander voorbeeld van een stapzekere combinatie is bijvoorbeeld onze SPA-8240 combinatie met een DBTA schroef. Deze schroef is voorzien van een extra schroefdraad waardoor het plaatje niet meebeweegt met de isolatie en daardoor is de schroef de dakbaan niet zal gaan perforeren. Omdat het plaatje en de dakbedekking niet meebeweegt met de isolatie, ontstaat er wel de kans dat er schade ontstaat rondom de overlap.

Als je kijkt naar stapzekerheid dan is een tule met telescopisch effect de beste oplossing. Dit omdat deze oplossing, in tegenstelling tot andere stapzekere oplossingen,  zowel het perforeren van de dakbaan als eventuele schade aan overlap voorkomt.

Kijk voor meer productinformatie op de ASTL productpagina of stel een vraag aan een van onze experts.

ASTL productpagina Onze experts

De voordelen op een rij:

  • Slechts twee werkstappen: boren en bevestigen
  • Tot 110 mm afschotisolatie overbruggen met één lengte
  • Minder lengtes op voorraad nodig
  • Versnelt en vergemakkelijkt het werken op daken met grote hoogteverschillen
  • Versnelt en vergemakkelijkt het werken op renovatiedaken met grote dikteverschillen in de bestaande dakbaan/isolatie
  • Rekenwaarden van 600 - 800 Newton
  • Eenvoudig te verwerken met Bit extender voor rechtopstaand werken
  • Tule gemakkelijk door de isolatie te drukken zonder beschadiging van het dakmembraan
  • In twee maten beschikbaar: R45 en R75
  • Voorgemonteerd
astl_guardian

Verwerking van de ASTL