duurzaam

Duurzaam bouwen

De nieuwe, circulaire economie draait om het slim gebruiken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Een gesloten kringloop. Voor gebouwen betekent circulair bijvoorbeeld dat materialen hergebruikt worden. Een bestaand gebouw is grondstof voor een nieuw gebouw.

Om het circulaire toe te passen in het platte dak, is mechanisch bevestigen de beste oplossing. De tule-schroefcombinaties van Guardian zijn demonteerbaar en herbruikbaar; u kunt ze gemakkelijk uit de dakopbouw schroeven. De Guardian tules worden gemaakt van polypropyleen (PP). Dit materiaal is ongevoelig voor vocht en bevat tevens een anti-verouderingsvulling, waardoor de producten zéér lang meegaan. Doordat onze producten uit de dakbaan en isolatie geschroefd kunnen worden, zijn ook die onderdelen uit de dakopbouw herbruikbaar.

Kiest u voor Guardian producten, dan kiest u voor een totaal demonteerbaar, herbruikbaar plat dak!

Vorig jaar zjin wij gestart met het produceren van tules, welke 10% gerecycled materiaal bevatten: gerecycled materiaal van oude tules of afgekeurde batches. In de toekomst zal dit percentage nog verder oplopen.
De algehele afvalstroom door dit productieproces is daarmee minder dan 0,02%!

Duurzaam

Guardian is ook een actieve partner in New Horizon Urban Mining. Dit is een netwerkorganisatie met bestaande en nieuwe ondernemingen, die gelooft in de circulair ondernemen als de nieuwe economie. Guardian ontwikkelt - samen met andere New Horizon partners - circulaire oplossingen in het gehele gebouw, onder andere door het maken van nieuwe verbindingen, nieuwe samenwerkingsvormen en heel gerichte investeringen in technologische innovatieve oplossingen!

Bij Guardian kijken we verder dan alleen het verduurzamen van onze eigen producten. Wij vinden het belangrijk dat de totale dakopbouw circulair wordt opgebouwd.
Samen met de tule-schroefcombinaties van Guardian, kunt u met ons voorop lopen in deze ontwikkeling!

New Horizon
Hans Swinkels:

Hi there! Do you prefer browsing our website in another language?