Guardian en Wédéflex Duurzame Daksystemen gaan exclusieve samenwerking aan rondom lekdetectiesysteem voor platte daken

cases
Sensoren

Guardian en Wédéflex slaan de handen ineen om de conditie van platte daken nog beter te kunnen monitoren. Hoe? Door waterdetectoren (sensoren) te plaatsen in het isolatiedeel van het daksysteem. Deze sensoren worden met een scanner uitgelezen. Eventuele waterschade wordt hiermee snel ontdekt. Wédétectie draagt zo significant bij aan het isolerende vermogen en de levensduur van het dak.

De sensoren en de scanner communiceren met elkaar door de verschillende lagen van de dakopbouw heen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de RFID-technologie (identificatie via radiogolven). De sensoren hebben dus geen batterijen nodig.
De methodiek is ontwikkeld door het Duitse bedrijf HUM-ID. Guardian heeft de exclusieve verkooprechten onder andere in de Benelux. Voor wat betreft dit lekdetectiesysteem in Nederland, werken wij exclusief samen met Wédéflex.

Wédétectie werkt anders dan andere dak monitoring systemen. Het werkt met chips die gemakkelijk op verschillende plaatsen onder de isolatie te plaatsen zijn, en die vervolgens via een scanner in een simpel uitleesbare app aangeven waar zich exact water bevindt in het dak. Nog vóór het waterschade kan veroorzaken. Een systeem dat daardoor niet alleen praktisch, maar ook economisch interessant is, om een paar redenen:

  • Het is gemakkelijk in plaatsing en gebruik, met chips in het dak, een handscanner en een overzichtelijke app op uw smartphone of tablet.
  • Het vindt water vóór het schade aanricht, doordat de chips zich onder de dakbedekking en isolatie, maar boven de damprem bevinden, nog voor water het plafond in kan lekken.
  • De chips geven direct de locatie van het water aan, wat een zoektocht in een grote straal na het constateren van waterschade bespaart.
  • Het systeem is aantrekkelijk bij verkoop en overdracht, omdat er ter plekke aangetoond kan worden dat het dak watervrij is, en de koper met
  • dit systeem het risico op waterschade verkleint in zijn nieuwe pand.
  • De chips gaan een leven lang mee. Chips kunnen worden gedroogd nadat ze nat zijn geweest en het hele systeem kan zelfs uit een dak worden gehaald en verplaatst als een dak wordt gesloopt. Erg duurzaam dus.

 

Wedeflex
Handshake

“Guardian wil innoveren in de vaak nog traditionele dakenbranche. Dat kan met onderscheidende producten. Dit waterdetectorsysteem is daar een goed voorbeeld van. Bitumineuze daken hebben het grootste marktaandeel in Nederland. Wij willen graag in beeld komen bij de opdrachtgevers in deze markt. Wédéflex is toonaangevend en vooruitstrevend in dit segment. En net als Guardian wil Wédéflex eerst iets goed ontwerpen, dan iets goed maken en dat vervolgens optimaal onderhouden. Het gaat om de langst mogelijke levensduur van een dak. Met Wédétectie kunnen we daar samen aan bijdragen. De keuze voor Wédéflex was daarom snel gemaakt.”
Roger Theelen, General Sales Manager bij Guardian

“Onze opdrachtgevers zijn veelal mensen die lang en goed voor hun dak willen zorgen. Wédéflex wil hen zo goed mogelijk inzicht geven in de conditie van hun dak. We willen daarnaast de Wédéflex Established Dealers optimaal toolen. Want zij moeten het Prestatie Gerichte Onderhoud (PGO) van daken op de best mogelijke manier uit kunnen voeren. Met ons elektronisch dossier Wédéscan kunnen dealers en opdrachtgevers de conditie van daken al goed vastleggen en monitoren. Wédétectie is daar een zeer welkome aanvulling op. En Guardian is een goeie partij. We kunnen samen synergievoordeel behalen en productontwikkeling in de dakenbranche naar een hoger niveau tillen.”
Roland Sleutjes, Algemeen Directeur Wédéflex

Over Guardian:
Het Helmondse bedrijf Guardian (voorheen Afast B.V.) is een gerenommeerd bedrijf in dakbevestigingsmaterialen en -oplossingen voor platte daken in Europa en al jarenlang onderdeel van de SFS Group. Guardian verbindt marktpartners, expertise en producten aan de vraagstukken van de klant.

Over Wédéflex Duurzame Daksystemen:
Wédéflex is al meer dan veertig jaar toonaangevend leverancier van bitumen dakproducten in Nederland. Wédéflex onderscheidt zich sterk in de markt omdat ze geen enkele concessie doet op het gebied van kwaliteit en alleen samenwerkt met de beste dakdekkerbedrijven (Wédéflex Established Dealers).

Meer informatie:
Guardian
Roger Theelen
E: roger@guardian.nl
T: 06 10888045

Wédéflex Duurzame Daksystemen
Roland Sleutjes
E: rsleutjes@wedeflex.nl
T: 073 6131040

 

Ruud Pelzer:

Hi there! Do you prefer browsing our website in another language?